Biały, mleczny blok czekoladowy

Zawsze zastanawiało nas, dlaczego czekolada mleczna nie jest biała, skoro jest - mleczna. Ten blok cię nie zaskoczy. Jest mleczny i jest w białym (a właściwie mlecznym) kolorze.
Zobacz wideo

Składniki:
150 g masła
170 g cukru
100 ml wody
250 g mleka w proszku
150 g solonych orzeszków ziemnych
100 g solonych paluszków

Sposób przygotowania:
Masło, cukier oraz wodę umieść w garnuszku i podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zmniejsz ogień do minimum, wsyp mleko w proszku i wymieszaj do połączenia składników.
Zdejmij rondel z ognia i dodaj do masy orzeszki oraz pokruszone paluszki. Przełóż masę do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą i równomiernie rozprowadź po całej blaszce. Kiedy masa ostygnie schowaj blaszkę do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby całość stężała.

Więcej o:
Copyright © Agora SA