Składniki:
3 parówki
1 opakowanie ciasta na tartę
3 łyżki tartego żółtego sera
3 żółtka
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Rozwiń arkusz ciasta na tartę i wytnij z niego 3 kółka o średnicy 12 centymetrów. Odetnij zaokrąglone końcówki parówek. Ponacinaj parówki co centymetr i wywiń je nacięciami na zewnątrz tak aby powstały kółka (aby nie przeciąć parówek do końca połóż po dwóch stronach parówki drewniany patyczek i nacinaj do momentu kiedy poczujesz opór).
Przełóż kółka z parówek na kółka z ciasta i przy pomocy wykałaczki powciskaj ciasto między nacięcia parówek. Do środka każdej parówki nasyp po łyżce tartego sera i wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz około 10 minut, aż ciasto delikatnie się zrumieni, a następnie wyjmij blaszkę i do środka każdej parówki nałóż po jednym żółtku. Zapiekaj kolejne 3 minuty w 180 stopniach C. Podawaj posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.