Składniki:
Sposób przygotowania:
Masło włóż do garnka i rozpuść na wolnym ogniu. Dodaj mąkę i smaż około minuty, często mieszając, aż oba składniki dokładnie się połączą. Wlej bulion i energicznie wymieszaj do połączenia składników (powstanie dość gęsta pasta). Dodaj kremowy serek i ponownie wymieszaj, aż do otrzymania jednolitej masy. Wsyp mieszankę warzyw, dodaj pokrojonego kurczaka oraz łyżeczkę rozmarynu i wymieszaj, aż wszystkie składniki pokryją się gęstym sosem. Dopraw całość solą oraz pieprzem i zdejmij garnek z ognia.
Rozwiń arkusz ciasta na tartę i postaw na jego środku odwróconą do góry nogami miseczkę. Naokoło miski rozłóż przygotowany farsz, zostawiając około 3 centymetry wolnego brzegu.
Zdejmij miskę i wykonaj na środku ciasta trzy nacięcia, (tak aby powstało 6 trójkątów). Załóż brzegi ciasta do środka, a następnie połącz je z wyciętymi trójkątami, tak aby powstała obręcz. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni.