Składniki:
1 opakowanie ciasta na pizzę (prostokątnego)
32 plasterki kiełbaski pepperoni
8 paluszków serowych
2 łyżki masła
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto na pizzę podziel na 8 prostokątów. Na środku każdego prostokąta ułóż po 4 plasterki pepperoni oraz po jednym paluszku serowym. Pozlepiaj brzegi prostokątów i uformuj z nich podłużne paluchy.
Przełóż paluchy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby łączenie ciasta znalazło się od spodu.
Masło rozpuść w mikrofalówce. Rozpuszczone masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, suszoną natką pietruszki oraz odrobiną soli. Posmaruj paluchy ziołowym masłem i wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 10 minut, aż paluchy nabiorą złotego koloru.