Składniki:
1 tortilla
2 plastry szynki
1/4 szklanki tartego cheddara
1 jajko
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
oliwa
Dodatkowo:
folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Oderwij prostokątny kawałek folii aluminiowej i przy pomocy pędzelka posmaruj go oliwą. Na środku folii połóż tortillę. Na środku tortilli połóż dwa plastry szynki, starając się aby boki szynki były lekko uniesione i stworzyły zagłębienie na jajko.
Następnie posyp boki szynki tartym cheddarem i wbij do środka jajko. Dopraw jajko solą oraz pieprzem i posyp po wierzchu szczypiorkiem. Złóż boki tortilli do środka tworząc kwadratową paczuszkę i owiń ją szczelnie folią aluminiową.
Wstaw paczuszkę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piecz około 20 minut, aby jajko się ścięło. Podawaj na ciepło.