Składniki:
2 opakowania ciasta na pizzę
400 g upieczonego mięsa z kurczaka
1 szklanka sosu pomidorowego
1 szklanka sosu barbecue
150 g tartej mozzarelli
1 szklanka tartego cheddara
6 plastrów wędzonego boczku
Sposób przygotowania:
Plastry boczku usmaż na suchej patelni i pokrój na małe kawałki.
Upieczone mięso z kurczaka rozdrobnij i wymieszaj z sosem pomidorowym, sosem barbecue oraz tartą mozzarellą.
Każdy z arkuszy ciasta na pizzę pokrój na 6 kwadratów. Nałóż na każdy kwadrat po czubatej łyżce farszu, dokładnie zlep brzegi i uformuj okrągłe bułeczki. Przełóż bułeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posyp po wierzchu tartym cheddarem oraz usmażonym wcześniej boczkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią.