Rolada BLT

Pewnie zastanawiasz się dlaczego ta rolada tam taką dziwną nazwę. To skrót od: Bardzo Lubię To.
Zobacz wideo

Składniki:
10 plastrów surowego boczku
1 pomidor
1 garść mieszanki sałat
2 łyżeczki majonezu
pieprz

Sposób przygotowania:
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kratkę z plastrów boczku (jak na wideo). Włóż blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piecz około 10-15 minut. Boczek powinien delikatnie się zrumienić, ale pozostać elastyczny. Przełóż kratkę z boczku na deskę i odsącz z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem.

Pomidory pokrój w drobną kostkę, a mieszankę sałat dodatkowo posiekaj. Posmaruj kratkę z boczku majonezem, rozłóż na niej sałatę oraz pomidory, dopraw całość pieprzem i zwiń w roladę. Schowaj roladę na 5 minut do lodówki, a następnie pokrój w grube plastry i podawaj.

Więcej o: