Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym

Zielone menu nie do końca do ciebie przemawia? Być może nie poznałeś jeszcze przepisów, jak dobrze przemycić warzywa w daniu. Naszym naleśnikom nikt się nie oprze.
Zobacz wideo

Składniki:
200 g mąki pszennej
250 ml mleka
250 ml wody
3 jajka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
80 g świeżego szpinaku
50 g roztopionego masła
250 g kremowego serka
200 g wędzonego łososia
3-4 garści mieszanki sałat

Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem. Dodaj mleko, wodę oraz jajka i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj świeże liście szpinaku i dokładnie zblenduj. Na koniec wmieszaj rozpuszczone masło.

Rozgrzej patelnię do naleśników i smaż naleśniki na średnim ogniu po około 1,5 minuty z każdej strony.

Usmażone naleśniki posmaruj kremowym serkiem, rozłóż na nich kawałki wędzonego łososia oraz mieszankę sałat i pozwijaj w roladki.

Więcej o:
Copyright © Agora SA