Składniki:
1 gotowa babka biszkoptowa (podłużna)
250 g serka śmietankowego
80 g cukru pudru
1 cytryna
250 g truskawek
Sposób przygotowania:
Z gotowego ciasta wytnij środek zostawiając centymetrową warstwę ciasta po bokach i dwucentymetrową warstwę ciasta na spodzie (okruszki zachowaj).
W dużej misce umieść kremowy serek i cukier puder. Dodaj skórkę startą z jednej cytryny i zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Dodaj truskawki pokrojone w drobną kostkę i jeszcze raz krótko zmiksuj. Przełóż masę truskawkową do otworu wyciętego w cieście i równomiernie ją rozprowadź. Wierzch ciasta posyp zachowanymi wcześniej okruszkami. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, aby krem truskawkowy stężał. Podawaj pokrojone w plastry.