Składniki:
1 mała cebula
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki kurkumy
1 kostka naturalnego tofu
1 łyżka płatków drożdżowych
1/2 łyżeczki soli morskiej
2 łyżki wody
6-7 pomidorków koktajlowych
pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekaj, a pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cebulę oraz kurkumę i smaż, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodaj pokruszone w dłoniach tofu i smaż około 2 minut, często mieszając. Dodaj płatki drożdżowe oraz sól i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj dwie łyżki wody oraz pomidorki koktajlowe i podgrzewaj jeszcze około minuty, aby pomidorki zmiękły. W razie potrzeby dopraw tofucznicę solą oraz pieprzem i od razu podawaj.