Składniki:
2 piersi z kurczaka
6 plastrów suszonej szynki
100 g fety
6 suszonych pomidorów
2 garści szpinaku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka rozkrój w poprzek (tak jak na wideo). Rozłóż pierś na płasko, nakryj ją folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Na desce rozłóż trzy plastry suszonej szynki (tak aby na siebie zachodziły). Na jednym z brzegów szynki połóż pierś z kurczaka. Na mięsie rozłóż kawałki fety i suszonych pomidorów oraz listki szpinaku i zwiń całość w ciasną roladę. W ten sam sposób przygotuj drugą roladę. Owiń rolady folią spożywczą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C stopni. Piecz około 35 minut. W połowie pieczenia rozwiń rolady z folii, aby szynka się zarumieniła.