Ciasteczka maślane

Zakalce, zważone kremy, niedopieczone środki. Wiemy, że bycie cukiernikiem, to nie jest prosta sprawa. Chyba, że robi się ciastka z czterech składników. Ich prostota daje ci cztery razy większe szanse na powodzenie.
Zobacz wideo

Składniki:
120 g Lurpak Premium Miks Klasyczny
35 g cukru pudru
150 g mąki pszennej
kilka kropel aromatu waniliowego

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć jednolite i elastyczne ciasto. Uformuj ciasto w kulę, owiń je folią spożywczą i schowaj na 30 minut do lodówki.

Ze schłodzonego ciasta uformuj niewielkie kuleczki (wielkości małego orzecha włoskiego) i ułóż je w dość dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszcz widelcem, tworząc jednocześnie wzorek.

Wstaw blachę z ciasteczkami do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Ci piecz około 15 minut, aż ciastka delikatnie się zarumienią.

Więcej o: