Składniki:
Na brownie:
Na mus czekoladowy:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Na początku przygotuj ciasto: masło umieść w garnuszku i roztop na wolnym ogniu. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Zdejmij z ognia i przestudź. W dużej misce lekko ubij jajka z cukrem. Masę jajeczną połącz z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj na jednolite ciasto.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 20x20 centymetrów. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut, a następnie całkowicie ostudź.
Następnie przygotuj mus: śmietankę podgrzej w mikrofalówce lub w garnuszku. Gorzką oraz mleczną czekoladę połam na kawałki i umieść w żaroodpornej misce. Zalej czekoladę gorącą śmietanką i wymieszaj do całkowitego połączenia składników.
Na ostudzonym cieście poukładaj całe truskawki (tak jak na wideo) i zalej je masą czekoladową. Wstaw ciasto do lodówki na około godzinę, aby mus czekoladowy stężał.