Składniki:
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki bazylii
sól
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 jajka
1 kula sera mozzarella
100 g salami
1/2 czerwonej papryki
6 pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania:
Wymieszaj z misce mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Osobno wymieszaj jajka, olej oraz mleko, aż składniki się połączą. Mokre składniki dodaj do suchych i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ser zetrzyj na tarce. 2/3 dodaj do ciasta wraz z pokrojoną drobno papryką oraz pokrojonym w cienkie paseczki salami. Mieszamy i nakładamy do formy na 12 muffinów. Pozostałym serem posypujemy wierzch muffinów. Pomidorki pokrój na połówki lub ćwiartki i ułóż na wierzchu każdego muffina. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 25 minut.