Składniki:
Na brownie:
Na krem:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Na początku przygotuj ciasto: masło umieść w garnuszku i roztop na wolnym ogniu. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Zdejmij z ognia i przestudź. W dużej misce lekko ubij jajka z cukrem. Masę jajeczną połącz z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj na jednolite ciasto.
Ciasto przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut, a następnie całkowicie ostudź.
W międzyczasie przygotuj krem. Miękkie masło oraz kremowy serek umieść w dużej misce i zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Do masy maślanej dodaj stopniowo cukier puder, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego.
Ostudzone brownie podziel na osiem trójkątów i przygotuj z nich choinki. Odłam zakręcone końcówki lizaków, a pozostałe części wykorzystaj jako pieńki choinek i wbij je u podstawy trójkątów z ciasta. Wierzch choinek pokryj kremem i na koniec posyp całość kolorową posypką.