Składniki:
160 g mąki pszennej
łyżeczka cukru
szczypta soli
50 g roztopionego masła
2 żółtka
270 ml mleka
2 białka
szczypta soli
ketchup
kurczak w sosie BBQ
liście szpinaku
pomidor
ogórek
boczek
żółty ser
jajko sadzone
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj: mąkę, łyżeczkę cukru, szczyptę soli. Dodaj roztopione masło, dwa żółtka. Dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli. Delikatnie połącz trzepaczką obie masy. Odstaw na 20 minut. Włącz gofrownicę, posmaruj zagłębienia olejem. Wlej ciasto do foremek. Piecz na złoty kolor. Składamy kanapkę - między goframi ułóż kolejno: ketchup, kurczak w sosie BBQ, listki szpinaku, plastry pomidora, ogórka, boczek, żółty ser, jajko sadzone.