Polecamy
-
Połączyłam kurczaka z grzybami i sosem. Kto nie jadł, niech zazdrości
Przepisów na obiad z kurczakiem jest mnóstwo, jednak ten zmiata inne z planszy. Wystarczy filet, trochę grzybków, fasola, cebula i bulion warzywny. Nie zapominajmy oczywiście o makaronie! Taki obia...
MATERIAŁ ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU -
Sos dyniowy w tej wersji to mistrzostwo. Przyda się jeszcze jeden pomarańczowy składnik
Dynia to nie tylko zupa i placki. Zrobiliśmy z niej sos, który smakuje jak spełnione marzenie, a to za sprawą dwóch trochę nieoczywistych dodatków. Kto by pomyślał, że dynia tak świetnie połączy si...
MATERIAŁ ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU -
Poleśniki - niezwykła wersja placków ziemniaczanych. Zrób je w swojej kuchni
Poleśniki (nie mylić z naleśnikami) to miks placków ziemniaczanych i gołąbków. Są charakterystyczne dla kuchni Beskidów oraz Śląska Cieszyńskiego, ale tak pyszne, że każdy powinien ich spróbować. N...
-
Gnocchi w sosie dyniowym. Przepis, który rozjaśni najbardziej ponury dzień
Gnocchi, czyli miękkim, włoskim kluseczkom, naprawdę trudno się oprzeć. Zwłaszcza jeśli jesteście miłośnikami kopytek, bo można powiedzieć, że to krewniacy. Mamy dla was wspaniały przepis na gnocch...
-
Ciasto na oleju ze śliwkami. Ekspresowy deser, który zawsze się udaje
Ciasto ze śliwkami na oleju rzepakowym to deser, którego nie da się nie kochać. Jego zwieńczeniem jest cudownie słodka i maślana kruszonka, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Ciasto jest...
-
Zupa dahl z soczewicy z dynią. Ekspresowo się robi i ekspresowo rozgrzewa
Nic tak dobrze nie rozgrzewa w chłodne dni, jak domowej roboty zupa. Jeśli znudziły ci się już klasyki takie rosół, pomidorowa czy ogórkowa, sięgnij okiem nieco dalej. Mamy dla ciebie przepis na...
-
Domowa pizza z białym sosem i grzybami. Ma szansę zdetronizować twoją ulubioną
Pizzę zwykle jecie z sosem pomidorowym? Pora to zmienić. Ta z białym sosem smakuje bosko, a jeśli jeszcze dodacie do niej boczniaki, to z pewnością trafi na wasze pizzowe podium. Łapcie składniki,...
-
Obłędne leczo z cukinią i kiełbasą chorizo uwodzi pikanterią i boskim aromatem. Raz-dwa i gotowe
Leczo to jesienna klasyka i trudno wyobrazić sobie lepsze i bardziej rozgrzewające danie. Przepis jest banalny, ale my postanowiliśmy go jeszcze ulepszyć. Zamiast zwykłej kiełbasy użyj aromatycznej...
-
Risotto dyniowe z gorgonzolą. Ten dodatek sprawi, że na długo zapadnie w pamięć
Jesienią dynia zaczyna królować w kuchni. Zupy i ciasta to klasyki dobrze znane wszystkim fanom gotowania. Mamy jednak dla was przepis, który być może nie od razu wpada do głowy, gdy sięga się po...
-
Tarta ze śliwkami i przyprawami korzennymi. Tak powstaje deser doskonały
Kto z nas nie kocha kruchego ciasta? Chyba nie znamy takiej osoby. A gdy jeszcze połączymy je z pysznymi, najlepiej świeżymi owocami, to mamy deser doskonały! Taka właśnie jest nasza tarta ze...
-
Smażona fasolka szparagowa z sosem ze świeżych pomidorów i kolendrą
Fasolka szparagowa to fantastyczny dodatek do obiadu. Przyzwyczailiśmy się, że podaje się ją z zasmażką z bułki tartej, ale pamiętajcie, że w kuchni ogranicza was tylko wyobraźnia. Dlatego podajemy...
-
Tabbouleh z kaszy kuskus z morelą i miętą - przepis na lekką i świeżą sałatkę
Tabbouleh to pyszna i lekka sałatka, która świetnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań. Dodatek mięty i soku z cytryny sprawia, że ma orzeźwiający aromat, a nietypowy składnik, którym są...
MATERIAŁ ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU -
Trzy przepisy na lemoniadę, które orzeźwią cię w upalny dzień. Zrobisz je w kilka minut
Domowa lemoniada to najlepszy napój, który możemy sobie zaserwować w upalne dni. Orzeźwia, gasi pragnienie, jest pyszna i zdrowa - sami decydujemy o tym, których składników użyjemy. Jeśli szukacie...
-
Chłodnik z botwinki z orzechami laskowymi. Przepis na wiosenny hit
Czy może być coś bardziej wiosennego i sezonowego niż chłodnik z botwinki? Wydaje nam się, że nie. Dlatego łapcie przepis i czym prędzej go testujcie - póki trwa sezon na botwinę. Gwarantujemy wam,...
-
Sałatka ze szparagami
Szparagi to warzywa, na które z utęsknieniem czekamy przez cały rok. Gdy już się pojawią, moglibyśmy je jeść bez przerwy. Jeśli wy macie podobnie i szukacie ciekawych przepisów na to, jak je...
-
Pasta z pieczonego kurczaka podana na grzance
Jesteś miłośnikiem past kanapkowych i szukasz inspiracji na coś nowego? Mamy dla ciebie prosty przepis na genialną pastę z pieczonego kurczaka. Podawana razem z pieczoną papryką i listkami kolendry...
-
Pieczony kurczak z sałatką z jarmużu to danie idealne. Pomysł na wyśmienity obiad
Kurczak pieczony w całości to zawsze świetna propozycja na obiad. Przygotowanie go nie jest ani czasochłonne, ani trudne, wystarczy bowiem kilka przypraw, aby nadać mięsu niepowtarzalny smak. A jeś...
-
Klopsiki z soczewicy w sosie pomidorowym
Klopsiki to pyszny obiadowy klasyk, który bez problemu przygotuje każdy. Co istotne, kotleciki można przyrządzić także w wersji wegetariańskiej. My proponujemy przepis, w którym wykorzystacie...
-
Delikatny karp pieczony z suszonymi pomidorami na ziołowym pesto
Karpia traktujemy nieco po macoszemu. Wielka szkoda, bo ta ryba ma do zaoferowania naprawdę wiele. Wystarczy wybrać pewnego dostawcę, który zadba o najlepszą jakość mięsa. Potem pozostaje ją...
-
Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym. Poezja!
Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym to klasyk. Mimo to wcale nie tak często lądują na naszych talerzach. A szkoda, bo są i piękne, i pyszne! Sprawdźcie nasz przepis z wykorzystaniem składnika, któr...