Czy może być coś bardziej wiosennego i sezonowego niż chłodnik z botwinki? Wydaje nam się, że nie. Dlatego łapcie przepis i czym prędzej go testujcie - póki trwa sezon na botwinę. Gwarantujemy wam, że ten chłodnik będzie obiadowym hitem.
Placki ziemniaczane można jeść na wiele różnych sposobów. Wciąż nie udało się dojść do porozumenia, czy lepsze są te z cukrem czy może jednak wytrawne, ze śmietaną. Jednak to, co naprawdę ważne, to ich złotobrązowy kolor i chrupkość. Z naszego przepisu wyjdą idealne.
Przed wami... sernik baskijski! Przez wielu uważany za najlepszy sernik na świecie. Czy wy też tak sądzicie? Jeśli tak, wypróbujcie ten przepis, a jeśli nie... też wypróbujcie i się przekonajcie.
Szparagi to warzywa, na które z utęsknieniem czekamy przez cały rok. Gdy już się pojawią, moglibyśmy je jeść bez przerwy. Jeśli wy macie podobnie i szukacie ciekawych przepisów na to, jak je wykorzystać, sprawdźcie naszą sałatkę ze szparagami. Sprawdzi się fantastycznie zarówno na lekki obiad, jak i jako dodatek do głównego dania.
Sałatkę jarzynową każdy robi inaczej. Nie tylko babcie, ciocie czy ojcowie, lecz także gwiazdy kulinariów. Postanowiliśmy zrobić wielki redakcyjny test sałatek jarzynowych i sprawdzić, która najbardziej przypadnie nam do gustu. Werdykt dla wielu może być zaskakujący.
Nie masz pomysłu ani czasu na obiad? Na szczęście są potrawy, które można zrobić błyskawicznie i niewielkim nakładem sił. Proponujemy qurrito z kurczakiem, które robi się tylko z kilku składników.
Są na świecie dania tak proste, że aż trudno w to uwierzyć. Placuszki warzywno-drobiowe zdecydowanie się do nich zaliczają. Zrobisz je, nawet jeśli do kuchni zaglądasz tylko po to, żeby sprawdzić, czy światło w lodówce pali się cały czas.
Uwielbiacie placki, ale już trochę nużą was ziemniaczane albo z cukinii? Przybywamy z pomocą. Spróbujcie fuczków, czyli placków z kapusty kiszonej. Robi się je megaprosto i megaszybko. Wystarczy pokroić, zamieszać i usmażyć. Do dzieła!
Śledź króluje na polskim stole w każde święta. Jeśli chcesz podać go w nieco inny sposób niż zwykle, sięgnij po nasz przepis na śledzia pod szubą. Sałatkę robi się łatwo i szybko, a jeśli zastosujesz się do zasady czterech razy, jej smak będzie obłędny.
Jeśli sernik, to tylko z piekarnika? Zaszalejmy! Być może puryści kulinarni złapią się za głowę, gdy zobaczą nasze serniczki z patelni, ale jesteśmy przekonani, że będzie to gest zachwytu. Nasz deser jest szybki, prosty i smakuje równie dobrze, jak tradycyjne ciasto. Spróbujecie? No to haps!
W kuchni bywacie tylko po to, żeby zrobić kawę, ale pech chciał, że tym razem musicie coś upichcić? To danie zrobicie szybko i łatwo, a w dodatku nie będziecie mieli dużo zmywania - chyba, że macie zasadę "ja gotuję, ty zmywasz", wtedy ktoś inny się ucieszy.
Monkey bread to super przekąska na co dzień i na imprezę. Mięciutkie kawałki ciasta, które odrywa się od całości, wręcz rozpuszczają się w ustach. A ten zapach... Obłędny!
Chrupiące i delikatne faworki to prawdziwy raj dla smakosza już nawet w tradycyjnej wersji. A co się stanie, gdy dodamy do nich korzenne przyprawy, takie jak cynamon i kardamon? Możemy wam podpowiedzieć, że same dobre rzeczy... Prababcia przecież nie mogła się mylić!
Myślisz, że z ciasta naleśnikowego możesz zrobić tylko naleśniki? Jeśli tak, to najwyższa pora wyjść poza utarte schematy. A my ci w tym pomożemy. Z nami i naszymi naleśnikowymi gniazdkami przekonasz się, że w kuchni nie ma właściwie żadnych granic.