Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi to jedna z najlepszych rzeczy, która mogła nam się przydarzyć tu na Ziemi. Najsmaczniejsze są oczywiście w sezonie, wtedy aż żal ich nie wykorzystać. Mamy dla was świetny przepis na szparagi z jajkiem w emulsji maślanej. Zwieńczeniem tego sezonowego dania są szczypiorek i pewien serowy dodatek.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. 'Namoczcie'

    Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. "Namoczcie"

    Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkowo nasz szef kuchni zdradza, co zrobić, żeby kolor rabarbaru pozostał różowo-czerwony, a samo warzywo smakowało jeszcze lepiej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Wszyscy chcemy, żeby obiady robiły się szybko i najlepiej, żeby lista składników nie była tak długa jak "Ogniem i mieczem". Na szczęście takie przepisy istnieją i daleko szukać nie trzeba, bo u nas znajdziecie ich całkiem sporo. Jednym z nich jest makaron all'amatriciana. Nasz kucharz Michał Toczyłowski pokazał, jak go przyrządzić. "Przepis będziemy przygotowywać tyle, ile gotuje się makaron, czyli ok. 10 minut" - mówi.

    Ola Wiśniewska
  • Co na grilla? Proponujemy rybę, ziemniaki z boczkiem oraz słodki deser