Czy tylko nam "hasselback" kojarzy się z niemieckim aktorem ze "Słonecznego patrolu"? Tak jak David Hasselhof pasuje do serialu, tak dynia wspaniale komponuje się z szałwią i masełkiem. Jeśli ten argument was nie przekonał, zrobi to nasz przepis.
Jeśli lubicie jajka sadzone, najpewniej pokochacie też szakszukę. A już na pewno tę w wersji pomarańczowej, ale bynajmniej nie z owocami. Do naszej dodaliśmy dyniowe puree. Zobaczcie sami, co z tego wyszło.
Zostały ci ziemniaki z obiadu i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? Kiedy poznasz ten przepis, już nigdy nie będziesz stać przed takim dylematem. Wystarczy trochę sera oraz mąka i mleko, a wyczarujesz z nich przepyszny placek. Sprawdź, jakie to łatwe i przekonaj się, jakie pyszne.
Postanowiliśmy sprawdzić przepis, który od jakiegoś czasu jest prawdziwym hitem internetu. Zrobiliśmy burgera w tortilli oraz nasz autorski sos. Jak to wyszło i czy było pyszne? Musicie to zobaczyć.
Kanapki? Mniam! Lody? Pycha! Lodowa kanapka? Poezja! To po prostu trzeba zrobić. Jak? Sprawdźcie przepis Tomka.
Środek lata aż prosi się o wykorzystanie sezonowych owoców. Jakich? Jagód oczywiście. W jakiej postaci? W jagodziankach oczywiście!
Volodymyr Testardi był kolejnym gościem w kuchni Hapsa. Utalentowany kucharz przygotował u nas trzy dania, a jednym z nich jest genialna frittata. Za jej fantastyczny smak odpowiadają idealnie dobrane składniki, a zwłaszcza jeden sezonowy dodatek - szparagi. Jesteście ciekawi, jak smakuje? Obejrzyjcie nasze wideo z przepisem Vovy, a potem przetestujcie go w kuchni.
Volodymyr Testardi wyrasta na nową kulinarną gwiazdę. Na Instagramie obserwują go setki tysięcy fanów i fanek. Wszyscy marzą, by coś im ugotował. My mieliśmy tę przyjemność, bo Vova odwiedził kuchnię Hapsa i zrobił dla nas makaron z anchois, ricottą i oliwkami. Smakował bosko!
Mamy dla was kolejny szybki przepis. Jest tak ekspresowy, że nawet nie zdążycie powiedzieć "spaghetti alla puttanesca". Właśnie to chcemy wam zaproponować. To danie robi się mniej więcej tyle, ile gotuje się makaron, czyli około 10 minut. Na patelni wystarczy podsmażyć i wymieszać składniki, a potem połączyć je ze spaghetti. Proste, prawda?
Wielu osobom wydaje się, że zrobienie chleba wymaga dużej wprawy. Rzeczywiście, są takie rodzaje, przy których trzeba się trochę bardziej pomęczyć. Na szczęście nie każdy przepis na chleb jest skomplikowany i trudny. My przetestowaliśmy taki, w którym nie ma ani mąki, ani drożdży, a na dodatek jest bezglutenowy. To przepis na chleb z ziaren. Jesteście ciekawi, jak się go robi? Obejrzyjcie nasze wideo.
Szparagi to jedna z najlepszych rzeczy, która mogła nam się przydarzyć tu na Ziemi. Najsmaczniejsze są oczywiście w sezonie, wtedy aż żal ich nie wykorzystać. Mamy dla was świetny przepis na szparagi z jajkiem w emulsji maślanej. Zwieńczeniem tego sezonowego dania są szczypiorek i pewien serowy dodatek.
Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkowo nasz szef kuchni zdradza, co zrobić, żeby kolor rabarbaru pozostał różowo-czerwony, a samo warzywo smakowało jeszcze lepiej.
Wszyscy chcemy, żeby obiady robiły się szybko i najlepiej, żeby lista składników nie była tak długa jak "Ogniem i mieczem". Na szczęście takie przepisy istnieją i daleko szukać nie trzeba, bo u nas znajdziecie ich całkiem sporo. Jednym z nich jest makaron all'amatriciana. Nasz kucharz Michał Toczyłowski pokazał, jak go przyrządzić. "Przepis będziemy przygotowywać tyle, ile gotuje się makaron, czyli ok. 10 minut" - mówi.
Nie masz pomysłu, co położyć na grillu? Na szczęście jest Haps, a my doskonale wiemy, co sprawdzi się najlepiej. Steki z łososia z masłem ziołowym, ziemniaczki z boczkiem, a na deser... ciepłe lody. Tak, dobrze widzisz!