Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Skrzydełka są świetne - latem fantastyczne na grilla, zimą chętnie wrzuca się je do piekarnika. A próbowaliście tych w wersji egzotycznej - w chrupiącej panierce w klejącym, słodkim sosie? Jeśli nie - do dzieła! A jeśli tak... Nie wierzymy, że znów ich nie zrobicie.

    Haps
  • Drinki i drineczki. Zero alkoholu, a smaku tyle, co niemiara. Dwa klasyki w wersji dla każdego
  • Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów

    Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów

    Lepienie pierogów wydaje ci się trudne, ale chcesz zaskoczyć swoich bliskich nie tylko smacznymi, lecz także pięknymi pierogami? Zdradzamy świetne i bardzo łatwe sposoby na lepienie pierogów oraz pewien trik, który sprawi, że sklejanie pójdzie sprawnie i skutecznie. Zdziwisz się, jak łatwo ci pójdzie.

    Joanna Szumilas
  • To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje

    To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje

    Uwaga, ten przepis jest kontrowersyjny. Wierzę jednak, że znajdzie mnóstwo fanów tej nietypowej potrawy. Oto przed państwem kotlety z kaszanki. Brzmi jak dziwactwo? Lepiej spróbujcie - są delikatne, soczyste i przepyszne. Za kilka złotych masz obiad dla całej rodziny.

    Haps
  • Stępił ci się nóż, a nie masz ostrzałki? Ten trik cię uratuje

    Stępił ci się nóż, a nie masz ostrzałki? Ten trik cię uratuje

    Znasz ten ból? Chcesz przygotować pyszne danie albo sałatkę, a nóż poszedł na L4? Jeśli twój nóż jest tępy, a ty nie masz ostrzałki, spokojnie, trzymaj nerwy na wodzy. Mamy na to sposób, który z pewnością polecisz wszystkim znajomym.

    Joanna Szumilas
  • Najlepszy napój na zimne i ponure dni. Rozgrzewa lepiej niż kaloryfer

    Najlepszy napój na zimne i ponure dni. Rozgrzewa lepiej niż kaloryfer

    Złote mleko to napój, na który przepis powinien być znany w każdym domu. Fantastycznie rozgrzewa, pomaga na ból gardła, łagodzi chrypkę i inne objawy przeziębienia. Zawdzięcza to przede wszystkim kurkumie, która nie dość, że nadaje mu ładnego koloru, to ma działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Dlatego czym prędzej zapisujcie naszą recepturę w ulubionych. Poniżej znajdziecie opis krok po kroku, jak przygotować złote mleko.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Superszybko, supersmacznie i superłatwo, czyli ciasto na kefirze

    Superszybko, supersmacznie i superłatwo, czyli ciasto na kefirze

    Uwaga, mamy dziś gratkę dla każdego łasucha. To szybkie ciasto na kefirze na stałe zagości w twoim domu. Wychodzi lekkie, puszyste i, co więcej, możesz za każdym razem używać innych dodatków. Sprawdź, co my do niego dodaliśmy - na pewno nie spodziewasz się takiego połączenia.

    Joanna Szumilas
  • Strasznie pyszne ciastka z dwóch składników. Goście będą krzyczeć... z zachwytu
  • Pokochasz dynię w tej odsłonie. Klasyczne kopytka płaczą z zazdrości

    Pokochasz dynię w tej odsłonie. Klasyczne kopytka płaczą z zazdrości

    Kto kocha kopytka, ręka do góry! Jeśli kochacie kopytka, to za tym przepisem po prostu przepadniecie. Kopytka z dynią są fantastyczne same w sobie, ale niech smak idzie w parze z kształtem. Kopytka dyniowe w kształcie dyni to prawdziwa uczta. Jeden dodatek jest nieodzowny.

    Joanna Szumilas
  • Mądra Babcia przygotowała puszysty omlet z grzybami. Dawno nie jedliśmy tak dobrego

    Mądra Babcia przygotowała puszysty omlet z grzybami. Dawno nie jedliśmy tak dobrego

    Niektórzy twierdzą, że grzyby rządzą światem. Tego nie wiemy, ale za to wiemy na pewno, że rządzą na talerzu. Wzbogacją smak potraw i sprawiają, że jeszcze dłuuugo o nich myślimy. My tak mieliśmy, gdy zjedliśmy puszysty omlet z grzybami, który w kuchni Hapsa przygotowała Beata Borucka, znana szerzej jako Mądra Babcia. Przyrzekamy: ten omlet to złoto!

    Aleksandra Wiśniewska