desery
-
David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć
David Gaboriaud odwiedził kuchnię Hapsa i z okazji Dnia Kobiet przygotował taki suflet czekoladowy, że gdybyśmy mieli w redakcji kapcie, pospadałyby nam z nóg. Kucharz podkręcił jego smak sosem czekoladowo-kawowym, a my zgodnie stwierdziliśmy, że ...
-
Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki
Jesteś w cukierni, widzisz muffiny i croissanty, i nie umiesz się zdecydować, co wziąć? Wcale nie musisz wybierać. Idź do sklepu, kup cztery produkty i zrób w domu jedno i drugie, ale połączone ze sobą. Ta pyszna kombinacja to cruffiny. Dzięki nie...
-
Muffiny kakaowo-sernikowe z owocami. To połączenie to prawdziwa petarda
Poprosiliśmy babcię, żeby zrobiła nam krówki, a ona upiekła muffinki w łaty. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Na szczęście nasze żołądki są bardzo wyrozumiałe i muffinki kakaowo-sernikowe zniknęły w okamgnieniu.
-
Matteo Brunetti piecze pyszne waniliowe ciasto ryżowe torta degli addobbi. "Niesamowity przepis"
Matteo Brunetti to finalista VI edycji MasterChefa i popularny kucharz, którego na Instagramie obserwuje ponad 300 tysięcy osób. Mieliśmy przyjemność gościć go w kuchni Hapsa, gdzie podzielił się z nami fantastycznym przepisem, który możecie...
-
Creme brulée - przepis na najlepszy deser świata. Jest prostszy, niż ci się wydaje. To tylko pięć składników
Znacie ten moment, kiedy łyżeczka przebija się przez cukrową skorupkę z charakterystycznym chrupnięciem i zanurza w gładkiej masie? Jeśli znacie i uwielbiacie lub nie znacie, ale chcielibyście poznać, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu n...
-
Czereśniowy cobbler to ciasto doskonałe. Uważaj na zagniatanie, a wszystko wyjdzie tak, jak powinno
Czereśniowy cobbler to ciasto doskonałe w każdym calu i idealne na lato, kiedy czereśnie są świeże, słodkie i soczyste. Jak je zrobić? Zdziwisz się, jakie to proste. Pamiętaj, że jeśli nie masz dostępu do czereśni, możesz zastąpić je innymi owocami.
-
Galette z truskawkami, czyli najłatwiejsza tarta na świecie. Jest cudownie chrupiąca
Galette to rodzaj rustykalnej tarty. Piecze się ją bez formy, nie jest więc idealnie okrągła. To tylko nadaje jej uroku, bo wygląda jeszcze bardziej swojsko. A jak smakuje! Dodajcie do niej sezonowe owoce, a poczujecie się jak w bajce. My polecamy...
-
Serniczki z patelni. Jeszcze szybsze, jeszcze prostsze i równie pyszne, jak tradycyjny sernik
Jeśli sernik, to tylko z piekarnika? Zaszalejmy! Być może puryści kulinarni złapią się za głowę, gdy zobaczą nasze serniczki z patelni, ale jesteśmy przekonani, że będzie to gest zachwytu. Nasz deser jest szybki, prosty i smakuje równie dobrze, ja...
-
Gniazdka z ciasta naleśnikowego. Idealne na tłusty czwartek i nie tylko
Myślisz, że z ciasta naleśnikowego możesz zrobić tylko naleśniki? Jeśli tak, to najwyższa pora wyjść poza utarte schematy. A my ci w tym pomożemy. Z nami i naszymi naleśnikowymi gniazdkami przekonasz się, że w kuchni nie ma właściwie żadnych granic.
-
Ciastka amoniaczki. Przepis na szybkie i proste słodkości
Ciasteczka amoniaczki zrobisz błyskawicznie. Potrzebujesz tylko kilku składników, które wystarczy ze sobą połączyć i wymieszać. A potem tylko kilkanaście minut w piekarniku i gotowe! Możesz cieszyć się pysznymi ciastkami.