ciasto francuskie
-
Rożki francuskie
Zapewne jesteśmy bardziej sentymentalni od twojej babci. Pewnie dlatego uwielbiamy robić przepisy, które kojarzą nam się z dzieciństwem. A te rożki lubiliśmy (chyba) bardziej od drożdżówek z budyniem (o ile to możliwe). Ale najbardziej lubiliśmy...
-
Łosoś a la wellington
Łososie kojarzą się z chłodnym, morskim klimatem. Żeby ogrzać ich wizerunek, schowaliśmy je w cieplutkiej pierzynce z ciasta francuskiego.
-
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szparagami z miodem tymiankowym [HAPS VEGE]
Są takie kobiety, które bardziej ucieszy bukiet ze szparagów niż kwiatów. A już najbardziej ucieszą je szparagi w cieście francuskim.
-
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Szpinak jest zbyt dobry żeby go nie lubić. Rzuć teściową na kolana. Następnym razem gdy przyjdzie z wizytą, upiecz szpinak w cieście francuskim - będzie dumna z ciebie, że zdrowo karmisz rodzinę i da ci spokój! Przynajmniej na chwilę
-
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
Mianem szparag często określa się chudych. W rzeczywistości te warzywa mają niewiele wspólnego z chudymi miesiącami, czy szczupłymi ludźmi. Zrób je na grubo z ciastem francuskim i szynką parmeńską.
-
Ciastka francuskie na 2 sposoby
Ludzie dzielą się na trzy grupy. Jedni rysują na każdej kartce, jaką mają pod ręką. Drudzy składają w różne kształty kawałki papieru np. etykiety od napojów. Trzeci dobrze gotują. Jeśli przedstawiciele każdej z tych grup spotkają się, powstanie to...
-
Parówki za kratami z ciasta
W zeszłym roku była moda na to, żeby wrzucać na insta zdjęcia ugiętych nóg, które wyglądały jak parówki. Zamiast takich kompozycji kup parówki i ciasto, zrób plecionkę według naszego przepisu i dopiero wrzuć fotkę na insta.
-
Błyskawiczne tosty z ciasta francuskiego z jajkiem
Ciasto francuskie to obok mąki i oleju podstawowy produkt, który powinieneś mieć w domu. Wiesz dlaczego? Bo możesz je wykorzystać do przygotowania: przekąsek na imprezę, obiadu, kolacji, a nawet - śniadania. A wiesz co jest w tym wszystkim...
-
Ciastka Palmiery - anatomia w jednym przepisie
Palmier to po francusku palma. To bardzo zastanawiające nazwać tak ciastka, które wyglądają jak oczy sowy. Bliżej nam już do Meksykanów, którzy na palmiery mówią orejas, czyli uszy. Do czego by nie byłby podobne wiemy, że smakują wybornie.
-
Koszyczki z ciasta francuskiego z pastą jajeczną z domowym majonezem
Jeśli kupujesz tak dużo przez Internet, że słowo koszyk kojarzy Ci się głównie ze sklepem internetowym, to przyszedł czas, żeby zrobić poniższe przekąski. Do każdego koszyczka będziesz mógł włożyć tyle dodatków, ile Ci się tylko zmieści, bez obawy...